Choco cups met kokos
Choco cups met kokos
Zin in een iets zoets? Dan zijn deze choco cups een goede optie.
Met onderstaand recept kun je er ongeveer 8 maken.
Ingrediënten
- 100 gr pure chocolade
- 25 gr kokosmeel
- 20 ml maple siroop
- 1 el pindakaas
- 10 gr cashewnoten
Bereidingswijze
Smelt de chocolade, vul de cupcake vormen met een klein laagj
Zet dit voor 20 minuten in de koelkast.
Mix ondertussen kokosmeel, maple siroop, pindakaas en cashewnoten in de blender.
Nu heb je een kneedbaar deeg, maak hier kleine balletjes van, ongeveer zo groot als een vingertop.
Haal de cupcake vormpjes met het dunne laagje chocolade uit de koelkast en druk de deeg balletjes plat op de hard geworden chocolade. Zorg dat je ze niet helemaal naar de rand uitdrukt.
Laat de overgebleven chocolade in je pan weer even smelten.
Verdeel de gesmolten chocolade over het deeg tot het bedekt is. en decoreer met gepofte quinoa, rauwe cacao nibs en stukjes pure chocola.
Zet nogmaals even in de koelkast zodat de chocola hard kan worden.
Debby
Vandaag gemaakt en zo lekker. Voor herhaling vatbaar!