Quinoa basis

Quinoa Salade

Quinoa basis

Quinoa basis voor een salade of warm gerecht

Deze basis voor een lunch of diner is makkelijk te maken en blijft een paar dagen goed
in de koelkast dus is het een ideale basis om vooraf te maken. Je kunt het zowel koud
als warm eten, het enige wat je nog hoeft te doen is groenten en bijvoorbeeld wat tofu
toe te voegen om een gezonde maaltijd te maken.

Quinoa zaadjes zijn een goed alternatief voor granen zoals rijst of pasta. Quinoa is van nature glutenvrij en bevat essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Daarnaast bevat quinoa vezels, diverse vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en koper. De pitten en walnoten in deze basis zijn goed voor wat extra vitamine B en E en de mineralen kalium, fosfor, koper, selenium, ijzer, zink en magnesium. Peterselie is een goede bron van onder andere vitamine A, vitamine C, ijzer en foliumzuur. 

Ingrediënten 2 personen

  • 150 gr Quinoa (ongekookt)
  • 15 gr pompoenpitten
  • 15 gr zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr gehakte walnoten
  • Platte peterselie naar smaak

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa in bouillon of water en kook deze zoals beschreven op de verpakking.
  • Mix de olijfolie, zaden en noten er doorheen en bestrooi met de peterselie

Tip: Ook heel lekker om in de soep te doen.

You May Also, like !

Added wishlist