Adres

Cellebroerssteeg 2, Amsterdam

Telefoon

06-43803422

Email

info@circleofwellness.nl

Gratis

Plan direct je gratis gesprek!

Ik hoor ik graag jouw verhaal en wat je wilt bereiken. Ook leg ik je mijn werkwijze uit. Zo kunnen we samen beoordelen of we een goede match zijn en kan ik je adviseren over het meest passende traject voor jou.

Maaltijdplanner

Een maaltijdplanner is een handige tool om je te helpen bij het plannen. Ik vind het zelf makkelijk en ook leuk om te doen en maak dan ook regelmatig een weekmenu. Een boodschappenlijstje maken wordt zo een stuk makkelijker en je kunt zo ook alvast veel maaltijden preppen. Ik kijk altijd eerst wat er nog in de koelkast en voorraadkast staat en pas daar de maaltijden op aan. Producten die er nog missen zet ik op het boodschappenlijstje. 

Vijf voordelen van plannen

Minder vaak naar de supermarkt

Wanneer je van tevoren al bedenkt wat je deze week gaat eten, kun je heel gericht boodschappen doen. Maak voordat je boodschappen gaat doen een complete boodschappenlijst, inclusief je tussendoortjes en probeer je eraan te houden. Zo voorkom je impuls aankopen en het zorgt er ook voor dat je niet teveel ongezonde dingen koopt. Hoe minder ongezonde producten je in huis hebt, hoe minder je ervan kunt eten.

Gezonder eten door een gevarieerder menu

Wanneer je niet meer per dag maar per week kijkt naar wat je gaat eten is het makkelijker om een gevarieerder menu samenstellen. Doordat je precies weet wat je gaat eten en alles hiervoor al in huis hebt, kom je minder snel in de verleiding om een maaltijd te laten bezorgen of een kant en klaar maaltijd in de magnetron op te warmen.

Je bespaart tijd

Door een weekmenu te plannen, kun je de gerechten beter voorbereiden, je kunt je boodschappen voor de hele week doen en het geeft je de mogelijkheid om je maaltijden preppen. Zijn bijvoorbeeld woensdag en donderdag drukke dagen dan pas je hier je maaltijd op aan. Als je het een beetje handig aanpakt, kook je direct voor meerdere dagen tegelijk.

Je bespaart geld

Met het plannen van een weekmenu en door jezelf aan de boodschappenlijst te houden koop je geen overbodige boodschappen. Je weet van te voren wat je deze week gaat eten en daarom kun je van de restjes weer een hele nieuwe maaltijd creëeren. Omdat je minder restjes over houdt hoef je minder eten weg te gooien omdat het over de houdbaarheidsdatum is dus bespaar je.

Je verspilt minder eten

Als je precies weet wat er iedere dag op het menu staat kun je bij het plannen van je weekmenu meteen kijken naar de producten die je overhoudt per maaltijd. Deze kun je meteen weer gebruiken voor een ander gerecht in je weekmenu. Maak je iets met pasta dan plan je het restje voor de lunch voor de volgende dag. Zo verspil je minder eten.

Gratis download voor jouw

PDF

Maaltijd Planner

Jouw gezondheid is mijn prioriteit

Met mij als gezondheidscoach werken? Plan direct je gratis gesprek!