Ingrediënten 2 personen

2 kleine bananen
1 kiwi
100 gr frambozen
30 gr amandelen
50 gr pure chocolade

Bereidingswijze

1. Snij de bananen in de lengte door en de kiwi in plakjes,
deze leg je boven op de banaan. Je kunt er natuurlijk ook
nog een framboostje op leggen 🙂

2) Verdeel de amandelen over het fruit

Chocolade smelten

De klassieke manier om chocolade te smelten, is de methode
au-bain-marie. Dat doe je als volgt:

1) Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hittebestendige
kom van aardewerk of glas. Beide gaat prima

2) Zet de kom op een steelpan waar een laagje water inzit. Zorg er
wel voor dat de kom groter is dan de pan zodat de bodem van de
kom het water niet aanraakt. De kom moet de pan goed afsluiten.

3) Zet de pan op een laag vuur. Het water hoeft namelijk niet hard
te koken. Zo lang er maar een beetje stoom ontstaat is het goed.
Door de hete damp verwarmt de kom waardoor de chocolade smelt.

4) Roer de chocolade door totdat alles gesmolten is.

5) Verdeel de chocolade over het fruit en zet het even in de
koelkast terwijl je de compote maakt.

Frambozen compote

Breng de frambozen en de ahornsiroop zachtjes aan de kook.
en roer het goed door. Laat het dan ongeveer 5 minuten op
een laag vuur sudderen.

Tip: Ook heel erg lekker met kwark of yoghurt